Grovfodermatch drukner i grovfoder

Deltagerne i har et luksusproblem - ligesom mange andre kvægbrugere

Fjerde slæt er snittet, lyder det begejstret fra Team Warming, Års, deltager og førende i grovfodermatchen.

Men det er som om smilet er stivnet en smule i Himmerland. For nok er det dejligt med meget godt grovfoder. Men måske ikke SÅ meget.

"Vi har det luksus problem, at vi har alt for meget grovfoder. Vi har forsøgt at sælge både majs og græsensilage, men det marked er gået helt i stå, så vi har været ude i alternative løsninger. Vi fyldte tre slæt græs i bunden af en af vores store siloer, og det er planen, at der skal majs ovenpå i den silo, så den kan opfodres alene sammen med kolbemajs. Problemet er bare, at hvis vi også fylder alt fjerde slæt i den silo, så vil det blive 2/3 græs og 1/3 majs, og vi vil i fodringen gerne have halvt af hver," lyder det fra team Warming.

Løsningen er blevet, at Per Warming har solgt omkring 60 procent af fjerde slæt på roden til en anden mælkeproducent. Det betyder, at der 8. september blev skårlagt 23 ha af de ældste og mest kløverrige marker

"Vi vurderer, at græsset, der kom i siloen var ca 35 procent tørstof. Kvaliteten virkede fin, og vi forventer et højt proteinindhold. Udbyttet var ikke vildt, da det som sagt var de gamle marker med meget stor hvidkløverandel," lyder karakteren.

Sår hvede i gamle græsmarker

En af grundene til, at vi greb den første chance for at snitte 4 slæt var, at vi - for at skære lidt ned på grovfoderproduktionen til næste år - har valgt at pløje de 23 ha gammelt græs op, og så hvede deri. Yderligere vil vi så noget Triticale efter noget af majsen, når det er høstet, lyder team Warmings melding om et grovfoderår, der ser ud til at slå rekorder.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle