Franske landmænd vælger økologi

Sidste år lagde 300 landmænd om hver måned.

Sidste år valgte 300 franske landmænd hver måned at lægge om til økologisk landbrug.

Det er det højeste antal i landet nogensinde.

Frankrig har i øjeblikket omkring 16.400 økologiske bedrifter inklusiv bedrifter under omlægning.

Det er en stigning på 23 procent sammenlignet med 2008.

I alt 3.600 omlægninger blev det til i 2009. Det er lige så mange som i de syv foregående år.

Nu er 3,2 procent af de franske landbrug økologiske, ifølge Agence Bio.

Det samlede økologiske areal anslås til 670.000 hektar, og heraf er 154.000 hektar under omlægning. Det svarer til to en halv procent af Frankrigs samlede landbrugsareal.

Det er dog stadig langt fra regeringens mål på seks procent af landbrugsarealet i 2012, men de økologiske organisationer mener, det er muligt at nå. Der er en stigende indenlandsk efterspørgsel efter økologiske produkter i Frankrig.

Sidste år udgjorde omsætningen af økologiske fødevarer to procent af den samlede omsætning af fødevarer, og 30 procent af de økologiske varer blev importeret.

Knap halvdelen af den franske befolkning hævder, ifølge en undersøgelse, at de køber økologiske produkter mindst én gang om måneden, og hver fjerde af dem, der har købt økologiske produkter, vil øge deres indkøb i de næste seks måneder.

Franskmændene vælger økologien af hensyn til deres sundhed. Derefter kommer hensynet til miljøet, mens kvalitet og smag indtager tredje- og fjerdepladsen. Frugt og grøntsager var de mest populære økologiske produkter, efterfulgt af mejeriprodukter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle