Et spørgsmål om tid og nøjagtighed

Grovfodermatchen er gået ind i sin anden fase - nu handler det om fodring

Hvor gode er de til at læsse nøjagtigt? Hvor lang tid tager det? Og hvor megen varme er der i ensilagen?

Det er de discipliner, som deltagerne i Grovfodermatchen konkurrerer i, når det gælder kampen om den gule førertrøje i den kommende tid.

For nu handler konkurrencen mellem de fire teams om fodring. Læssenøjagtighed handler om, hvorvidt man følger foderplanen, og dermed kan resultatet på de fire bedrifter måske også aflæses af, hvor megen mælk der kommer ud i den anden ende, og hvordan sundheden udvikler sig, når året er gået til ende.

Første omgang af konkurrencen i læssenøjagtighed er afviklet, og resultaterne er ved at blive analyseret.

Varmedannelse i ensilagen handler om håndværk ved indlægning og udtagning - et af de måske vigtigste områder i virkelighedens verden.

Fodereffektivt giver prikker

Regner man omkostninger, er fodereffektivt et andet af de vigtige parametre, som gør forskellen på godt og skidt.

Bedst fodereffektivitet i konkurrencen giver den prikkede trøje. Og for at der ikke skal være tvivl: Fodereffektivitet måles i mælkeydelse i forhold til foderforbrug.

Den grønne trøje handler stadig om økonomi. Her er det bruttofortjenesten - altså mælkeindtægten i forhold til foderomkostningerne - der er afgørende for, hvem der skal have trøjen overdraget.

Ligesom konkurrencen i marken slutter året med en pengepræmie på 15.000 kr. til det hold, der klarer sig bedst i konkurrencen om den gule trøje.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle