LandTV er kommet godt fra start

Seerne har taget godt imod Landbrug & Fødevarers LandTV.

Siden 1. februar har det en gang om ugen været muligt for hele Danmark at følge med i livet på landet, når LandTV ruller over skærmen umiddelbart efter TV2s regionalprogrammer. Og det har indtil videre været en succes.

»Vi er kommet godt fra start og har fået positive tilbagemeldinger både fra landmænd og "almindelige" danskere. Vi har især mange seere på internettet, hvor 36.000 indtil videre har set programmerne,« siger afdelingschef Anders Søgaard fra Landbrug & Fødevarer.

Ambitionen med LandTV er ikke at lave nyheder, men at dække begivenheder og lave programmer om aktuelle emner, som for eksempel landmændenes syn på vandplanerne. Alt sammen i en kvalitet som TV2s regionalprogrammer.

Nye koncepter

Starten på tv-produktionen var en hård omgang for Anders Søgaard og redaktør Erik Poulsen. Da det blev besluttet, at der skulle laves tv, havde de kun tre uger til at komme i luften, hvis sendetilladelsen ikke skulle inddrages. En proces der ellers normalt tager op til et halvt år.

»Det var en hård start, hvor vi knoklede med at komme i gang, og vi havde det lidt som humlebien, der ikke kan flyve. Men vi har lært meget af det, og nu er vi inde i en fase, hvor vi har næsen lidt oven vande, og det gør, at vi kan tage hul på nogle nye koncepter,« siger Anders Søgaard.

Et af de koncepter, der ligger og venter i fremtiden, er en serie, Anders Søgaard kalder for tallerken-konceptet. Her skal seerne møde maden, som de kender den fra deres tallerken, og de får så mulighed for at møde producenten, der står bag den.

»Vi skal ikke lave madprogrammer, for dem er tv ved at flyde over med. Men vi vil godt springe tilbage i kæden og fortælle historien bag produktet. For mange er fødevarer bare noget, der ligger pakket ind i plastic i supermarkedet,« siger han.

Mange seere

LandTV har lavet 10 udsendelser siden 1. februar. I det meste af landet har 40 procent af seerne set kanalen, i Syd- og Østjylland dog kun 17-19 procent, da kanalen ikke er tilgælgelig hos de store udbydere.

På nettet har 36.600 set LandTV, og det er samtidig den mest sete side på www.lf.dk.

»Eksperter på området siger, at det er rigtig mange seere,« siger Anders Søgaard.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle