Rådgivnings-it vokser sig stor

Jysk IT, ejet af Jysk Landbrugsrådgivning, har overskud, 13 ansatte og er landsdækkende.

Trods finanskrise og trods afmatning inden for branchen er Jysk IT på vej frem.

I de sidste to vanskelige år er det lykkedes for selskabet, ejet af Jysk Landbrugsrådgivning med centre i Esbjerg og Billund og dermed landbrugsorganisationer i det sydjyske område, at hente overskud hjem og øge aktiviteterne. Det er sket samtidig med, at branchen og dermed konkurrenterne generelt har haft problemer.

Faktisk har Jysk IT haft overskud på driften i de 15 år, vi har været en selvstændig afdeling, fortæller lederen, Peter V. Tomsen:

"Vi er stille og roligt vokset fra en til 13 ansatte, og vi har formået at have en kontrolleret vækst hele vejen igennem. Vi har ikke som mål at være store, men vi er vokset i takt med, at vi leverer den bedste vare til landmanden," siger Peter V. Tomsen og fortæller, at selskabet alene sidste år leverede mere end 600 pc'ere til landmænd over hele Danmark. Til gengæld ønsker han ikke at fortælle om selskabets omsætning.

Er blevet største

To it-virksomheder arbejder i dag landsdækkende med landbrugs-it, TMMit og Jysk IT, og Jysk IT er blevet størst inden for området:

"Vi tager ansvar for landmandens it. Vi er skarpe på pris. Og vi er altid til at få fat i via telefonen," siger Peter V. Tomsen. Han forklarer, at selskabets indsats dermed svarer til, at kunderne har en komplet it-afdeling siddende på kontoret.

Vi har ingen bogholdere, vi har ingen direktører, og vi har for eksempel ikke sælgere ansat. Så vores koncept går ud på, at vi driver en effektiv forretning, hvor vi er skarpe på pris og service. Vi kan kun vækste, hvis kunderne er tilfredse, og vi henter nye kunder ved, at landmænd snakker med landmænd og dermed hører om os. Det er den bedste anbefaling," siger Peter Tomsen.

Mange landboforeninger har en eller to ansatte til at servicere på it. Når Jysk IT har vokset sig store og landsdækkkende, er det resultatet af en klar strategi. I dag servicerer selskabet it på seks landbrugscentre og driver hele den interne it på tre af dem. Jysk IT forventer, at samarbejdet med rådgivningscentre kan udvikles yderligere.

himmelstrup@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle