Nyt spaltegulv klar til godkendelse

Efter en lang, sej kamp ser det nu ud til at Comfort Spaltegulve godkendes på linie med andre nye gulvtyper

Endelig ser det ud til, at danske kvæglandmænd får mulighed for at vælge et spaltegulv uden skraber udnder gulvet. Det sker, hvis Videncenter for Landbrugs forventninger om, at Comfort Spaltegulvet godkendes går i opfyldelse. Videncentret venter, at gulvet godkendes på linie med en række andre nye gulvtyper.

Med det meget lave lysningsareal ned mod gyllekanalen, kan gulvet placeres blandt gulve med laveste ammoniakfordampning, hvilket vil sige en emission på samme niveau som præfabrikerede drænede gulve og forsuring i stalden.

Comfort Spaltegulvet er forsynet med en klap på undersiden, der lukker af ned mod gyllekanalen. Samtidig er gulvet på oversiden blødt og giver efter, så risikoen for klovskader skulle mindskes.

Debat førte til godkendelse

En arbejdsgruppe, der består af repræsentanter fra Miljøstyrelsen, BAT-sekretariatet og Videncentret For Landbrug, Kvæg, blev nedsat af Miljøministeren efter den meget ophedede debat i medierne sidste sommer om dårlig dyrevelfærd på miljøgulve. Arbejdsgruppen skulle se på mulighederne for at afhjælpe velfærdsproblemer uden at forringe miljøet. Resultatet bliver et katalog med retningslinjer og anbefalinger for udarbejdelse, og valg af gulve med højt dyrevelfærds- og miljøniveau. Kataloget er ved at være i mål, og Comfort Spaltemåtten vil blive indarbejdet i kataloget udtaler Morten Lindgaard Jensen der har deltaget i arbejdsgruppen for Videncentret For Landbrug, Kvæg.

Se det på Landsskuet

Det er firmaet Staldmæglerne i Brørup, der importerer den nye gulvtype. Gulvet har tidligere fået tre stjerner på Agromek og fik sidste år anerkendelse på Landsskuet. Også i år kan man tage gulvet i øjesyn på Landsskuet.

"Vi har lige siden starten mærket en enorm interesse for gulvtypen, og den venter vi bliver skærpet nu, hvor gulvet er godkendt," siger Claus Nielsen fra Staldmæglerne.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle