Rumænsk ambassadør på visit hos LandboSyd

Når udenlandske medarbejdere til dansk landbrug rekrutteres i Østeuropa, er der store forskelle i de betingelser, medarbejderne skriver under på.

Derfor har LandboSyds HR-afdeling og deres samarbejdspartnere inviteret den rumænske ambassadør i Danmark, Alexandru Victor Micula, på besøg tirsdag 22. marts.

En af de helt store forskelle på LandboSyd og andre rekrutteringsbureauer er, at de ikke opkræver et gebyr af medarbejderne. Ved rekruttering gennem LandboSyd er det landmanden, der betaler. Landmændene får til gengæld en arbejdskraft, der er screenet af LandboSyds samarbejdspartner, Bernlow Romanian Consulting.

Efter mødet hos LandboSyd kører ambassadøren med følge til landmand Chr. Lund ved Rødding. Chr. Lund har i flere omgange haft rumænske ansatte, og lige nu er der således fire rumænere i kvægbesætningen.

I LandboSyds regi har omkring 20 procent af kunderne ansat udenlandske medarbejdere, hvoraf cirka 65 procent er fra østlandene, fortrinsvis Polen, de baltiske lande, Ukraine og Rumænien.

Besøget er arrangeret i et samarbejde mellem Vittus Bernlow og Oana Elena Chirila, Bernlow Romanian Consulting, BRC, og LandboSyds HR-afdeling.

Program for besøget:

10-10.30: Præsentation.10.30-11.45: Orientering om LandboSyd og samarbejdet med BRC.

11.45-12: Kort møde med journalister.

12-12.30: Frokost.

13.30-14.40: Besøg hos Chr. Lund, Skodborg Kirkevej 5, 6630 Rødding. Kvægbesætning med fire rumænske medarbejdere.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle