Banker efterlyser bedre rammevilkår for landbruget

Hvis dansk landbrug skal være konkurrencedygtigt, skal erhvervet have samme betingelser som udlandet, lyder det fra den finansielle sektor.

Landets lokale pengeinstitutter retter nu en kraftig kritik af regeringen: Hvorfor skal dansk landbrugs rammevilkår være hårdere end i resten af EU, lyder det.

"Det, som generer mig, er de rammevilkår, man arbejder med lige nu omkring vandmiljøplaner og sådan noget. Jeg fatter ikke, at man i Danmark skal være de fremmeste på det område og så ødelægge beskæftigelsen og landbrugets muligheder for at drive et fornuftigt erhverv," siger Jens Ole Jensen, adm. direktør i Nordjyske Bank.

Og han bakkes op af 90 pengeinstitutters brancheforening, Lokale Pengeinstitutter.

"Vi håber, at man ikke påfører landbruget ekstra byrder i de kommende år i form af miljøkrav, CO2-udledning og den slags, så vi ikke går videre end i resten af EU. Det er utrolig vigtigt, at vi ikke bare altid skal være på forkant med tingene, og at vi sørger for, at tingene er afbalanceret, fordi det jo er et konkurrenceudsat erhverv," siger Jan Kondrup, direktør i Lokale Pengeinstitutter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle