Peter hjælper med at få systemer til at snakke sammen

En stor produktion med mange it-systemer kræver professionel backup.

Michael Bosebjerg, der sammen med sin kone Lisbeth har et større svinebrug ved Mørkøv, er en af de landmænd, der bruger Peter Tomsen til at løse sine it-problemer.

Produktionen er fordelt på tre forskellige ejendomme med hver sit it-udstyr.

"Vi har seks-syv computere med forskellige systemer. Når vi køber nyt udstyr, køber vi jo ikke de samme modeller som sidste eller forrige gang, og samtidig har vi ekspanderet fra tre til otte ansatte.

Derfor har vi flere forskellige systemer, der gerne skal kunne snakke sammen, og det har Peter og hans folk klaret uden problemer," siger Michael Bosebjerg.

Meget afhængige af it

"Vi er meget afhængige af it. Jeg har altid haft den indstilling, at man skal passe på ikke at blive for afhængig af noget, men jeg må erkende, at man i dag ikke kan få noget uden it. Otte ud af ti ting foregår via it," siger Michael.

Det gælder blandt andet alle registreringer i besætningen og bestilling af foder, men det gælder også kommunikationen med for eksempel rådgivere, dyrlæge og leverandører.

Det handler desuden om for eksempel at koble vagttelefoner, alarmer og computere sammen. Der er alarmer på både luft, foder og vand til grisene.

De har desuden behov for at kunne læse mails på mobiltelefon.

Det er den slags problemer, de har fået hjælp til at løse.

Er godt med

"Det er rådgivning med sund fornuft, og så giver de imponerende god service i forhold til TDC," siger Lisbeth.

Mange problemer kan klares over telefonen. Det gælder i ni ud af ti tilfælde, vurderer de, for eksempel hvis der er problemer med virus eller spam.

"Vi er godt med, fordi vi bruger Peter. Han er god til at fortælle om fordele og ulemper ved de forskellige løsninger, for eksempel om vi skal vælge isdn eller adsl, og han ser det i forhold til vores samlede behov," siger Lisbeth.

Fordelen ved at bruge Peter er blandt andet, at de kan være godt med uden at skulle bruge for megen tid på det.

"Når han for eksempel siger, at vi ikke kan få reservedele til en kun tre år gammel printer, behøver vi ikke bruge mere tid på det problem.

De har nu brugt Peter Tomsen i ti år

Godt samarbejde

"Han er også god til at forenkle. Vores udenlandske medarbejdere har for eksempel fået deres egen computer med webcam og skype, så de kan kommunikere med deres familie og venner i Moldova og Hviderusland, eller surfe på nettet uden risiko for sikkerheden i resten af systemet."

Selv om de er godt med, er de ikke med på hvad som helst.

De har for eksempel indtil videre valgt ikke at have kameraer i stalden eller satellit i marken, simpelthen fordi de ikke vurderer, at de vil have tilstrækkeligt udbytte af det.

Til gengæld overvejer de at anskaffe en vægt, der kan kobles på systemet, og det er også en opgave, Peter er involveret i.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle