Vindende ko sender ægtepar Jorden rundt

En ko med nummeret 951 vandt nok engang på Agromek.

Den største præmie på Agromek er som vanligt Alm. Brands Sundhedspris, hvor vinderpræmien er en check på 25.000 kr. til at forsøde tilværelsen med i form af en rejse.

Årets vinders blev som de foregående år ko 951 fra Lene & Michael Jensen, og det var meget fortjent, da 951 skilte sig ud i topstriden med en andenplads i eksteriør konkurrencen.

Hun betegnes som en ko, der holder sig fantastisk flot, hvilket er imponerende efter otte kalve. Koen 951 har stort set sendt Lene og Michael Jorden rundt, og det er vel kun Anarktis og Nordpolen, hvor de ikke har været.

 

Ikke kun udseendet

Alm. Brands Sundhedskonkurrence går ikke kun ud på at se godt ud, men også producere i stalden og være billig i drift. Kravene for at deltage i konkurrencen er minimum to kælvninger og 10% ydelse over racegennemsnit i den seneste afsluttede 305 dages laktation.

Derudover scorer køerne sundhedspoint på lavt celletal, levende fødte kalve og insemineringer pr. drægtighed. Inden udstillingen tildeles alle køer, som lever op til kriterierne, sundhedspoint og de bedste dyster til dyrskuet hvor sundhedspoint og eksteriørpoint afgør hvem der vinder Alm. Brands Sundhedspris.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle