Nye møller sikrer hurtigere blandetider

Flex Trading præsenterer strukturmøller fra Engl med kapacitet fra tre til 13 ton i timen.

En ny serie af strukturmøller fra Engl gør det muligt at effektivisere formalingen af korn til foderblandinger.

Møllerne har stor kapacitet - den største af dem, model SM-180, således op til 13 ton i timen - og de er konstrueret med tangentindløb.

»Det giver et jævnt indløb med fordeling af materialet over hele soldet og dermed et ensartet slid på sold og slagler. Endvidere er det med til at sikre en større kapacitet samtidig med, at møllerne lever op kravet om fin formaling,« forklarer Børge Pedersen, Flex Trading, der markedsfører de tyske Engl-møller i Danmark.

Han fremhæver videre, at de nye Engl-møller nu har udluftning i toppen direkte fra malekammeret gennem filteret. Her kan monteres en pose eller et sugefilter, der trækker varmen ud. Det holder temperaturen i malekammeret nede, og dermed bliver det nemmere at få produktet forarbejdet.

»Det giver sammen med den dobbelte malebro med hårdmetalbelægning den høje kapacitet. Både udluftningen og den særlige belægning minimerer varmeudviklingen. Det giver et bedre flow gennem møllen og er yderligere med til at øge møllens kapacitet og samtidig sikre et lavt energiforbrug,« siger Børge Pedersen.

Engl-møllerne er udstyret med mange slagler - antallet fremgår af modelbetegnelserne SM-60, SM-90 og SM-120 - og store soldarealer. Møllerne fås i størrelser fra 11 til 90 kWh, den mindste har en kapacitet på tre ton i timen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle