Nyheder


I denne uge var det AgriNord-formand Carl Chr. Pedersens tur til at holde »køkkenbordsmøde« med Landbrug & Fødevarers formand.

Carl Chr. Pedersen havde også invitereret en kreds af kritiske medlemmer og det gav en god debat, sagde han efterfølgende.

»Jeg tror, det giver meget stor forståelse begge veje, når man mødes på denne måde i et lille forum, hvor alle har mulighed for at komme til orde,« sagde Carl Christian Pedersen.

 


Forbruget af antiobiotika i danske svineproduktion steg i 2012 med 5,5 pct. Det viser nye tal fra Fødevarestyrelsen.

L&F vurderer, at stigningen skyldes et øget behov for behandling efter flere års markant reduktion af medicinforbruget.

Tage Hansen, formand for Kopenhagen Fur, afviser, at 3Fs kamp for overenskomster på minkfarme er en dramatisk situation for branchen.

»Vi vil helst løse det her i mindelighed og ønsker ikke at optrappe en konflikt,« siger han. /cjj

Tidligere formand for Landbrug & Fødevarer Niels Jørgen Pedersen er nu ejer af herregården Egebaksande ved Thisted, som han har forpagtet det seneste år.

Niels Jørgen Pedersen har ingen planer om at flytte ind på sin nyerhvervede ejendom, som har stået tom i en årrække. Han har først og fremmest planer for planteavlen på de 200 hektar landbrugsjord, der i sin tid blev dannet ved tørlægning af Sjørring Sø i 1862-1863. Egebaksande har bl.a. været ejet af Gentofte-borgmester Hans Tofts farfar, far og faster.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle