Økoæg overhaler fritgående

Salget af økologiske æg har for alvor bidt sig fast hos forbrugerne.

2009 blev året, hvor salget af økologiske æg for første gang overhalede salget af æg fra fritgående høns, skriver Landbrug og Fødevarers magasin Foodculture.

"Vi har kun tal til og med september, men forspringet har holdt sig, og det er aldrig set før, siger sektorchef i Landbrug & Fødevarer," Jørgen Nyberg Larsen.

De økologiske æg har med et salg på 5,27 mio. kg. taget markedsandele fra skrabeæg, der frem til september 2009 kun nåede et salg på 4,96 millioner kg. Salget af æg fra fritgående høns er stort set konstant, mens salget af buræg er steget en kende fra 19,05 mio. kg i de første tre kvartaler af 2008 til 19,91 mio. kg i 2009.

Forbrugernes ønsker

"Ægproducenterne tilpasser sig markedet, så i det spiller ingen stor rolle, om det er den ene eller den anden type æg, vi skal producere. Men efterspørgslen viser, at vi producerer et produkt, som forbrugerne har tillid til," siger Jørgen Nyberg Larsen.

Viljen til at købe økoæg ser ud til at være til stede i danske befolkning. Ifølge en befolkningsundersøgelse fra Advice som Landbrug & Fødevarer har fået foretaget, har godt 31 pct. af den danske befolkning en hukommelse om, at de købte økoæg sidst de købte æg.
Kun 11,9 pct. husker, at de købte æg fra burhøns sidst de handlede æg, til trods for at buræg udgør over 60 pct. af det samlede salg herhjemme.

Ritzau

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle