Prins Joachim: Udveksling skaber værdi

Prins Joachim åbnede konference på Axelborg med minder om sin tid som landbrugselev i Australien.

»Der er nok ikke mange her, der ved det, men jeg er selv landmand, og jeg har også været på landbrugsudveksling i udlandet.«

Sådan indledte prins Joachim sin tale på Grow Abroad konferencen på Axelborg mandag formiddag, hvor landbrugsudvekslingsorganisationer fra mange steder i verden var samlet for at drøfte vigtigheden af landbrugsudveksling.

»Danmark er et lille land med en stor landbrugsproduktion. Derfor er det ikke underligt, at Travel to Farm begyndte at udveksle landbrugselever for 100 år siden,« sagde prinsen og pegede på, at hver fjerde landbrugselev i dag benytter sig af praktik i udlandet. Selv var han i Australien.

»Landbrugsudveksling er vigtigt for den enkelte person. Det giver mulighed for at reflektere over forskellige former for landbrugspraksis, man lærer sprog og nye færdigheder. Man lærer også noget, der har værdi for ens liv uden at det har med landbrug at gøre - det giver personlig udvikling,« sagde han.

Grow Abroad er en international sammenslutning af udvekslingsorganisationer inden for landbrug. Travel to Farm arrangerer i år i forbindelse med deres 100 års jubilæum den årlige konference.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle