Naturstyrelsen fyrer tre ud af seks direktører

En direktør og to vicedirektører må forlade deres poster i Naturstyrelsen.

Fyringerne har stået i kø i Naturstyrelsen, der kort før jul meldte ud at direktøren Niels Christensen forlader jobbet. Derudover forlader to ud af fem vicedirektører i Naturstyrelsen. Naturstyrelsen vil dog ikke oplyse hvem af vicedirektørerne, der holder før til februar.

En af de fem vicedirektører er Mads Leth-Petersen, der indtil videre er konstitueret direktør for Naturstyrelsen, men som ikke søger stillingen som adm. direktør. Han er ret nyudnævnt og sidder med vandplaner. Gisningerne går derfor på, at han fortsætter som vicedirektør, når en ny direktør er udnævnt.

Desuden er der vicedirektør Helle Pilsgaard, der tidligere sad med vandplaner, men som nu er ansvarlig for Natur- og vandplanlægning og Jura. Helle Pilsgaard har arbejdet med vandplaner i længere tid og har været med til at udarbejde de vandplaner, der blev forkastet i december 2012.

Desuden er Sven Koefoed-Hansen vicedirektør, Ansvarlig for Naturtilpasning og fysisk planlægning, og Presse & Kommunikation og Peter Ilsøe er vicedirektør, ansvarlig for Arealdrift, friluftsliv og partnerskaber. Og endelig er der Thorbjørn Fangel vicedirektør, ansvarlig for Klimatilpasning, vandsektor og grundvand, organisation & personale, it & data, Økonomi og Miljøministeriets personaleadministration.

Vil ikke bekræfte

Naturstyrelsen vil ikke bekræfte, at fyringerne af direktør og vicedirektører hænger sammen med vandplanerne. Åbenhedstinget kæder dog disse ting sammen i en artikel i dag og peger på, at vandplanerne blev forkastet for et år siden og måtte gå om, ligesom basisanalyserne, der ligger til grund for vandplanerne skulle have været færdige i 2013, men ikke er færdige endnu.

For et år siden skiftede miljøminister Ida Auken (SF) departementchef i Miljøministeriet, Marianne Thyrring, ud. Det blev også kæde sammen med vandplanernes mangelfulde tilblivelse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle