Store bøder til tyske pølseproducenter i kartelsag

Der er bøder til 21 pølseproducenter og en række personer på i alt 2,5 milliarder kroner.

21 tyske pølseproducenter og 33 individuelle personer har af de tyske kartelmyndigheder tilsammen har fået bøder på 338 mio. euro (ca. 2,5 mia. kr.) for aftalte priser.

Det skriver Markedsnyt for Svinekød.

Møderne, hvor priserne blev aftalt, skal have løbet over en lang årrække. De tyske kartelmyndigheder er kommet ind i sagen via et anonymt tip.

Alle de kendte tyske pølsevarianter er indblandet i sagen. Producenterne omfatter bl.a. Böklunder, Wisenhof, Rügenwalder og Meica.

Ifølge pressen har de anklagede producenter reageret forskelligt på anklagen. Nogle erkender skylden og betaler bøden, mens for eksempel Zur-Mühlen-Gruppe nægter sig skyldig og vil gå videre med sagen ved domstolene.

Det schweiziske selskab Bell, der i 2008 overtog de tyske producenter Zimbo Fleisch- und Wurstwaren samt Abraham GmbH, har i første omgang meddelt, at de vil appellere bøden for deres to tyske selskaber. Bell bestrider anklagerne samt gør opmærksom på, at en del af forholdene er fra før de overtog de to tyske selskaber. Endvidere finder Bell, at bødestørrelserne er helt ude af proportioner overfor en industri med en meget presset indtjening. Bell forventer, at en kommende appelsag kan løbe over flere år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle