Konfliktfyldt gods sat til salg med ny pris

Bjørnemose Gods kan nu købes for 41,9 mio. kr.

Bjørnemose Gods, som har været centrum for en berømt konflikt, er nu sat til salg med en ny pris, skriver bt.dk.

Godset blev sat til salg til 55 mio. kr. i 2011. Nu kan det ifølge Boliga.dk købes for 41,9 mio. kr, men med færre hektar.

Det har været ejet af Heidi Sommer, der blev rig på kosmetologskoler, og Jens Dinesen, som opfandt et apparat til måling af vandindholdet i korn. De blev gift i 1990 og boede på Asbølholm Slot ved Kolding. De blev skilt syv år senere og derefter fulgte en række retssager.

I september 1998 forsøgte Jens Dinesen og nogle flyttemænd at få fat på nogle ejendele på Rosenskjold slot på Vestfyn, hvor Heidi Sommer boede dengang, skriver bt.dk. De kom op at slås med hendes ven, advokaten Jens Sejerø-Olsen. Tre måneder efter overfaldt Jens Sejrø-Olsen og to andre mænd Jens Dinesen.

I 2006 dømte Højesteret, at Heidi Sommer ejede Bjørnemose, og herefter stævnede hun Jens Dinesen for at have trukket penge ud af godset, mens de havde det sammen.

Jens Dinesen har forsøgt at få ændret Højesterets dom, uden held. Han mener stadig, han er medejer.

»Eftersom vi aldrig har fået lavet en ny bodeling, har vi stadig fælleseje. Så jeg ejer halvdelen af Bjørnemose,« sagde Jens Dinesen til Fyns Stiftstidende i 2011.

32,3 hektar mindre nu

Da Godset blev sat til salg for tre år siden - fordi bopælspligten ikke var overholdt - havde det 119 hektar, heraf 94 hektar agerjord, 13 hektar skov og 12 hektar vådområde.

I den nye salgsopstilling er det samlede jordareal er på 86,7 ha fordelt på ca. 63 ha agerjord, 13 ha skov og 12 ha vådområde, sø, strand, have, gårdsplads.

Det lader dermed til, at 32,3 hektar er solgt fra, heraf 31 hektar agerjord.

Dateres til 1531

Godset Bjørnemose ligger ud til vandet få kilometer øst for Svendborg. Det har Halling Skov i baggrunden og cirka 2 km. lang kystlinie til Skårupøre Sund med udsigt over vandet til Thurø.

Gården kan dateres tilbage til 1531, hvor den hørte under bispesædet i Odense. Med Reformationen blev Bjørnemose krongods indtil 1618, hvor den kom i privat eje som herresæde for skiftende danske slægter. Bjørnemoses hovedbygning og avlsgård har ifølge ejendomsmægleren i de senere år gennemgået en omfattende istandsættelse med henblik på herregårdsudlejning. Foruden ca. 20 gæsteværelser med bad, køkken og opholdsrum/stuer, er der lavet indendørs pool/spa, konferencerum, pålagt nye tage på hovedbygning og avlsgård, isat nye vinduer og døre m.m.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle