Alle kælvningsbokse er optaget, de fleste hytter er fyldte og ja, så er der også to kalve i kassen bag på traktoren.
De to er netop født samme morgen, som jeg besøger Jens Peter Jeppesen, Houdam ved Lemvig.
Han er midt i kælvesæsonen, hvor 145 køer skal kælve på godt otte uger, og 2013 er det første år, hvor kælvningerne er samlet i en så kompakt periode.
Og fordelene ved sæsonkælvning er mange, slår han fast.
Bedre styring af fodringen, færre sygdomme og færre døde kalve er nogle af dem.
»Alt sammen munder det ud i en bedre indtjening for mig. Sæsonkælvning er en af de væsentligste årsager til, at vi kunne hæve dækningsbidraget med 4.966 kroner pr. ko i 2013,« siger Jens Peter Jeppesen, som blev kåret som højdespringer blandt de økologiske landmænd i KvægNøglen i 2013.
Kort overgangsperiode
Det hører med til historien, at Jens Peter Jeppesen havde et i forhold til kollegaerne lavere dækningsbidrag i 2012(...)