Ekspert om norsk MRSA-frygt: Noget pjat

Kød i køledisken er sikkert, siger overlæge.

En norsk professor har skabt røre i Norge ved at sige, at der kunne være en risiko for at få MRSA ved at spise dansk svinekød.

Det afviser flere danske eksperter over for business.dk.

»Det er altså noget pjat, for at sige det på godt dansk. Når man kigger på de tilfælde, vi har haft her i Danmark, er det patienter, der har haft kontakt til dyrene, altså landmænd, dyrlæger eller andre professionelle, der er kommet i staldene, eller deres familier. Så det er direkte kontakt med svin, der bærer bakterien, der er en risikofaktor,« siger Kåre Mølbach, overlæge med speciale i blandt andet fødevaresygdomme og afdelingschef i Statens Serum Instituts epidemiologiske afdeling.

Samme melding kommer fra veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen Per Henriksen. Over for Business.dk siger han, at ekspertise i både Danmark og det europæiske fødevaresikkerhedsagentur, EFSA, afviser, at man kan få MRSA ved at spise svinekød.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle