Kun i LandbrugsAvisen: Høsten er 2 mia. kr. mindre værd end i 2013

Tre historier som du kun kan læse i LandbrugsAvisens fredagsudgave. Læs dem allerede nu på e-paper eller iPad.

Værdien af korn- og rapshøsten er næsten tilbage på niveau med høsten i 2010, hvor den var 11 mia. kr. værd – og værdien er faldet godt 2 mia. kr. i forhold til 2013.

Det viser beregninger foretaget af LandbrugsAvisen. Tallet er baseret på hvad kornpriserne var 1. august de seneste fire år og den aktuelle pris 23. juli i år. Det tal, der baserer sig på, at årets høst bliver gennemsnitlig, er endda usikkert. For viser det sig, at vårbyggen skuffer under de tørre dyrkningsforhold, bliver tallet endnu lavere.

Høstbarometer: Middel udbytter i byg og raps

Vinterbyg arealet er nu stort set færdighøstet med et udbytte, der tegner til at ligge lidt over normalt. Høsten af vinterraps er også i fuld gang. Her ser det ud til, at udbyttet varierer noget mere. Særligt Fyn har været påvirket af den megen tørke.

Det viser LandbrugsAvisens Høstbarometer, der foreløbig kun omfatter de to kornarter.

Hollandsk kødkæmpe tæt på at forbløde

Slagteriselskabet Vion, der har en omsætning på størrelse med Danish Crown, er sat under administration af bankerne.

Selskabet risikerer at forbløde, fordi bankerne ikke vil give yderligere kredit. Selskabets ledelse forsøger nu at skabe tillid hos forbrugere og kunder.

Vion kører med et stort løbende underskud på slagteridelen. I 2012 blev det til et underskud på godt 600 mio. kr., og sidste år steg det til over en mia. kr.

Læs mere:

Disse og mange flere artikler kan du læse allerede nu enten på din pc som ePaper - eller på din iPad eller iPhone, hvor du kan downloade LandbrugsAvisen som app.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle