Mindre udbytter får afgrødepriserne til at stige

Afgrøderne steg en smule på MATIF-børsen onsdag. Udbytterne er flere steder i Europa mindre end ventet.

Afgrøderne på MATIF lukkede i onsdagens handel generelt højere.

Det skriver Jyske Markets.

Hvede-prisen oppe med 1,5 euro pr. ton, og rapsprisen er oppe med 7,25 euro pr. ton, svarende til to procent.

Prisstigningen skyldes til dels de stigende amerikanske sojapriser.

Derudover forventer mange nu, at tidligere udbytteestimater for det vestlige Europa måske er en smule for optimistiske. Afgrøderne har indtil videre haft gode forhold, men udbytterne har ikke formået at leve op til forventningerne for det nordøstlige Frankrig og Storbritannien.

I Tyskland er man bekymret for, at nedbør kan forringe kvaliteten og udbyttet, skriver Reuters.

I Frankrig meldes der om arealudbytte på 4,5-5,0 mio. tons pr. ha i den nordøstlige del af landet, mod forventede 5,0-5,5 mio. tons pr. ha.

Derudover, har det canadiske AAFC landbrugsministerium nedjusteret forventningerne til landets produktion af raps til 14,5 mio. tons, lavere end seneste USDA estimater på 15,7 mio. tons.

Hvedeproduktion i Canada ramt

Alt imens vejrforholdene i USA og Europa generelt er gunstige, har seneste måneds massive nedbør i det centrale Canada ført til oversvømmelse flere steder.

Det frygtes at ramme årets hvedeproduktion, rapporterer Bloomberg. Lokale markedsdeltagere estimerer større nedgang i hvedearealerne og –udbytterne.

Landbrugsministeriet estimerede tilbage i juni – før det massive nedbør indtræf, at hvedearealerne ville være på 24,1 mio. acres. I en rundspørgeundersøgelse foretaget af Bloomberg, estimeres arealerne nu til 23,5 mio. acres.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle