Foto: Udbytterig høst af vinterraps

Forskellige tiltag skal styrke udbyttet af vinterraps.

Egeskov Landbrug på Fyn er nu også i gang med høsten af vinterraps. Rapsen blev høstet med en vandprocent på ca. 7-8 og udbyttet lå omkring 4-4,5 ton/ha.

Egeskov er en del af et samarbejde kaldet +1 ton/ha. Samarbejdet er lavet mellem BASF, Monsanto og Yara, hvor formålet er at øge udbyttet i vinterraps med forskellige tiltag.

Projektet skyldes, at der de seneste år har været en stigende interesse for at optimere dyrkningen af vinterraps frem mod et højere og mere stabilt udbytteniveau. Der bliver fokuseret på dyrkningsstrategier og udvekslingen af resultater og erfaringer blandt de indblandede parter.

De andre landbrug, som er en del af +1 ton/ha er Gavnø, Ultanggaard, Kalsbøl og Nørregaard.

Egeskovs totale jordtilliggende udgør i dag 1143 ha. Arealet er fordelt med 840 ha ager, 235 ha skov, 55 ha vådområde og 13 ha enge.

Anders Christiansen, som er salgskonsulent i Yara, har fanget høsten af vinterrasp og indsendt billedet til Landbrugsavisen.dk'’s konkurrence »Skyd høsten«. Med de indsendste billede deltager Anders Christiansen i LandbrugsAvisens fotokonkurrence »Skyd høsten bedst,« hvor hovedpræmien er en høstfest til 25.000 kroner.




[[{"fid":"1254596","view_mode":"default"}]]

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle