Ribe Dyrskue spændt på om høsten holder landmænd væk

Sidste år fik Ribe Dyrskue besøgsrekord, men i år kan høsten risikere at holde landmænd væk.

»Det har vi alligevel aldrig oplevet.«

Formand for Ribe Dyrskue, Claus Christensen, er ved åbningen af dyrskuet fredag spændt på, hvor mange landmænd, der dukker op. For i år er dyrskuet havnet midt i høsten.

»Tidligere år har der været høst af eksempelvis vårbyg og raps, og det har måske holdt enkelte væk, men i år er høsten faldet meget tidligere. Det kunne godt ramme lidt,« siger Claus Christensen.

Han er dog optimist. Solen står højt på himlen, så medmindre alle de lokale og turisterne i stedet tager på stranden, så kan Ribe Dyrskue måske i år nå op på sidste års besøgsrekord med omtrent 8500 besøgende.

»Vejret må heller ikke blive alt for godt, for så tager turisterne til Rømø. Men vi skal ikke klage. Det er bedre end, at det står ned i stænger,« siger Claus Christensen, der selv er planteavler fra Vrenderup øst for Varde.

Claus Christensen er overbevist om, at intimiteten er med til at gøre Ribe Dyrskue til en god attraktion, som gør, at lokale år for år kommer forbi.

»At have pladsen i midten og stande på den ene side og dyrene på den anden skaber en intimitet, et fællesskab,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle