Rusland truer europæiske frugtavlere

Ifølge de russiske myndigheder er der fundet møl i frugt fra EU.

Rusland, som blev medlem af Verdenshandelsorganisationen i 2012, overvejer at forbyde visse europæiske frugttyper, der indeholder kerner eller frø. Forbuddet vil enten gælde frugt fra hele EU eller fra en gruppe af lande.

Det siger Alexei Alekseenko fra de russiske veterinære myndigheder, Rosselkhoznadzor, rapporterer flere russiske nyhedsbureauer.

Ifølge Alexei Alekseenko har frugt fra EU for nylig indeholdt orientalske møl. Han foreslår at indlede en dialog med leverandører fra EU om problemet.

Rusland har sideløbende indført forskellige forbud mod USA, blandt andet kyllingekød.

Forskellige analytikere påpeger, at sanktionerne kommer samtidig med, at EU indfører strikse sanktioner mod Rusland på grund af landets ageren i Ukraine, hvor oprørere forsøger at skabe en uafhængig republik i den østlige del af landet.

Samtidig har et internationalt tribunal i Haag netop dømt, at Rusland skal betale 50 milliarder dollars, svarende til 275 milliarder kroner, til aktionærer af gasselskabet Yokos. De fik beslaglagt deres værdier af den russiske stat, som anklagede selskabet for skattefusk. Iaggtagere har dog vurderet, at der var tale om et politisk angreb mod den kritiske milliardær og Yokos-medejer, Mikhail Khodorkovsky.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle