Foto: Tidligere kongeejet gård høster løs

Der er gang i høsten hos Allindemaglegård, og det går nemt for sig

Hos Allindemaglegård i Ringsted er høsten godt i gang. Og den går nemt i det stabile vejr:

»Vi er endnu ikke blevet stoppet af byger!« skriver Kim Kjær Knudsen, der har indsendt billeder af høsten onsdag.

De har høstet gode udbytter i vinterbyg på 8,6 ton og i rug på 10 ton. Dog har høsten af raps været middel på 4,4 ton.

»Foran venter havre og vårhvede. Her ser havren MEGET tør ud!« fortsætter Kim Kjær Knudsen.

Høsten af hvede ser, i følge Kim, ud til at blive middelgod på 9,5 ton.

Allindemaglegård driver i alt 680 ha fordelt på 4 lokaliteter, som er delt op i 5 »marker«, De to af markerne ligger ved selve Allindemaglegården på deres 240 ha, mens de tre andre er plaveret i Tingerup, Kr. Hvalsø og Tølløse.

De kører et 5 årigt sædskifte der hedder: Vinterbyg - Vinterraps - Hvede - Hvede - Havre. Dog laver de i øjeblikket forsøg med at erstatte 2. års hveden med rug og triticale.

Tidligere kongeejet gård

Allindemaglegård stammer helt tilbage fra 1310, som blev overdraget til Frederik 2. i 1575. som senere overdrog gården til Christian 4. og derefter Frederik 3.

I 1970 og frem til 1998 ejede Carlsberg A/S Allindemaglegården, som de brugte som avls- og forsøgsgård for nye maltbygsorter, som kunne forbedre deres ølproduktion.

Allindemagle Mølle fra 1887 tilhører Allindemaglegården. Møllen er en af de få tilbageværende gårdmøller i Danmark. Møllen malede kun for Allindemaglegården i sin tid. I dag er der ingen faciliteter ved møllen, men den er intakt og restaureret i 1969.

Allindemaglegård har også en stald, der kan rumme 1250 søer.

Med de indsendte billede deltager Kim Kjær Knudsen i LandbrugsAvisens fotokonkurrence »Skyd høsten bedst,« hvor præmien er en høstfest til 25.000 kroner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle