SF: Bedre for landbruget at flytte støtte

SF så gerne, at 15 procent af den direkte støtte var flyttet til landdistriktsudvikling.

Det er både en skuffelse og ret dumt, at regeringen kun vælger at flytte under halvdelen af den landbrugsstøtte, der kan flyttes fra den direkte landbrugsstøtte til miljø og landdistriktsformål.

Det mener Steen Gade, SF.

»Der er nemlig så mange udfordringer til landbruget i de kommende år, hvor netop fuld udnyttelse af mulighederne inden for EU–reglen er påkrævet,« siger han.

Brug for udvikling

Han mener, det ville blive nemmere at udvikle en målrettet kvælstofregulering, hvis der var flere penge til at støtte mindre intensiv produktion på sårbare arealer.

Vandrammedirektivets fulde gennemførelse kræver også gode miljøstøtteordninger, ligesom man kan forestille sig, at den kommende Naturfond Danmark delvist finansieres af disse EU-midler,« påpeger han.

»Efter SF’s opfattelse er det simpelthen i landbrugets langsigtede interesse – også økonomisk - at udnytte mulighederne (for at flytte penge til landdistriktsudvikling, red.) optimalt. Og miljømæssigt er det bare alt for lidt med regeringens omlægning, når vi kender de store miljøudfordringer knyttet til landbruget,« siger Steen Gade.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle