Svineprisen skuffer: Stigning lader vente på sig

Danish Crowns udmelding om stigende svinepriser lader vente på sig.

Sidste uge stoppede mange ugers fald i svinepriserne, så de landede på 10,60 kroner pr. kilo for slagtesvin og 6,70 kroner for søer.

Danish Crown meldte sågar ud, at de ventede prisstigninger.

De lader dog vente på sig. Denne uges svinenotering ligger fast på sidste uges niveau.

»Det er så småt begynde at slå igennem rundt omkring, men der er fortsat udskæringer eller deludskæringer, der er under pres. Derfor er der ikke entydende stigende priser,« forklarer Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown.

Holder I fast i optimismen fra sidste uge?

»Det er svært at sige, hvordan markedet udvikler sig lige nu. Men vi håber, at vi vil se en mindre prisstigning de kommende uger,« melder Jens Hansen.På det europæiske marked betyder et faldende slagtetal og medfølgende lavere udbud af svinekød, at ferske skinker denne uge handles til stort set uforandret prisniveau. For øvrige udskæringer handles nakker og bove stabilt, mens kamme er lidt under pres. Til såvel det britiske baconmarked, som markederne uden for Europa, rapporteres om uforandret aktivitet.Sidste uge lød meldingen således:

»Ferien i Europa er nu ved at være bredt ud til det meste af markedet. Samtidigt er slagtningerne i blandt andet Tyskland, Frankrig, Spanien og Danmark forholdsvis lave, og samlet giver det en usikkerhed i markedet med modsatrettede signaler.«

»Derfor tror vi på stigende priser de kommende uger, men aktuelt er der endnu ikke sket en erkendelse af udviklingen hos kunderne.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle