Uheldig landmand: Mejetærskeren i brand tre gange

Mejetærsker brød i brand tre gange. Brandvæsenet roser landmanden for hurtig reaktion, men tredje gang brændte den alligevel ud.

Tredje gang er ulykkens gang. Det må landmand Søren Sørensen fra Truevej 24 mellem Mariager og Randers konstatere efter at have været stærkt uheldig med sin mejetærsker denne høstsæson.

Mejetærskeren, en John Deere, brød først i brand lørdag, hvor det lykkedes at slukke for branden. Derefter skiftede de leje på mejetærskeren.

Men mandag var den gal igen.

Da Johannes Holm Iversen, indsatsleder fra beredskabet i Mariagerfjord Kommune, kom ud til gården, var det allerede lykkedes at slukke branden.

Mejetærskeren havde blot antændt halm, men det var lykkedes landmændene - enten Søren Sørensen eller hans søn Mathias - at slukke ilden med en rendegraver, fortæller indsatslederen.

»Det er cirka 70 meter i to striber, der er brændt,« fortæller Johannes Holm Iversen.

»Der var lidt gløder, da vi kom derop, så det kunne han næsten selv slukke med hånden,« beretter han og roser landmanden.

Gløder inde i mejetærskeren?

Teorien er - ifølge Johannes Holm Iversen - at nogle gløder kan have ligget og ulmet inde i mejetærskeren.

Han beretter, at de fyrede vand ind i mejetærskeren, men der steg fortsat røg op ad den fra tærskeværket.

I stedet sprøjtede de vand ind i mejetærskeren oppefra og ned. Det lykkedes tilsyneladende at slukke for ilden.

Men onsdag formiddag gik der atter ild i mejetærskeren, beretter Søren Sørensens kone, Bente Sørensen til Landbrugsavisen.dk. Denne gang på en mark i Randers Kommune.

Onsdag udbrændte mejetærskeren til stor ærgelse for landmanden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle