Stil skarpt på dit såbed

Den fynske landbrugsrådgivning Centrovice sætter fokus på såbedet og det gode håndværk med stor demonstration af 50 forskellige måder at så vinterraps og vinterhvede på.

Der bliver meget at se på, når den fynske landbrugsrådgivning 2. oktober inviterer til en af Danmarks hidtil største faglige demonstrationer om etablering af vinterraps og vinterhvede.

Det sker på varieret, kuperet og overvejende stærk lerjord på Gaunbygaard ved Aarup med brug af fem forskellige såteknikker, der ifølge arrangørerne dækker ca. 90 procent af de teknikker, der bruges i Danmark

»Vi har helt bevidst ønsket at etablere så realistiske forhold som muligt for at komme tættest mulig på landmændenes praktiske hverdag og de udfordringer, de står med, når der skal etableres såbed. Såbedet er den enkeltfaktor med størst udbyttemæssig betydning, og derfor er der vedvarende behov for at have fokus på såbedet,« siger Helle Bundgaard Elander, planteavlsrådgiver hos Centrovice og tovholder på det store demonstrationsprojekt.

 

Læs mere på tekniksiderne i LandbrugsAvisen i dag om etableringen af de 13 hektar demonstrationsparceller med vinterraps.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle