Listeria-sag: 40.000 kr i bøde til nølende butikker

40 virksomheder, som har nølet med tilbagetrækningen af rullepølser, kan nu forvente en bødestraf på op til 40.000 kroner.

Fødevarestyrelsen har onsdag færdiggjort kontrollen med tilbagetrækningen i andet og tredje led af produkter fra Jørn A. Rullepølser A/S.

Cirka 40 virksomheder har nølet med tilbagetrækningen. De kan nu forvente en bødestraf på op til 40.000 kroner, melder styrelsen.

»Det er en alvorlig sag, hvis man ikke lever op til lovkravene i forbindelse med en tilbagetrækning, og det straffes med en bøde på op til kr. 40.000 kroner,« siger Bjørn Wirlander, fødevarechef i København under Fødevarestyrelsen.

Styrelsen har på landsplan ringet til 6.000 virksomheder i andet led, det vil sige engrosleddet, og tredje tilbagetrækningsled, altså butikker. Derudover har styrelsen mødt op hos ca. 70 engrosvirksomheder og hos 540 butikker.

»Det er positivt at se, at langt den overvejende del af virksomhederne har taget tilbagetrækningen alvorligt, og at kun omkring en tre-kvart procent ikke har levet op til deres forpligtelser,« siger Bjørn Wirlander.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle