MRSA-offer om hospitaler: Dybt frustrerende

Kenneth Sørensen fik udsat operationer på grund af MRSA.

Kenneth Sørensen fra har arbejdet 15 år som driftsleder i en svinestald indtil 2012, hvor han pludselig blev konstaret syg med den resistente svinebakterie Methicillin Resistente Staphylococcus Aureus - kaldet MRSA.

Da en kollega tilbage i forbindelse med en graviditet blev rutinemæssigt kontrolleret, fandt man bakterien, og derfor blev Kenneth Sørensen og de andre medarbejdere på gården tjekket. Og her kunne det konstateres, at Kenneth Sørensen var ramt af den resistente baktiere, MRSA.

»Jeg blev faktisk allerede kontrolleret tilbage i 2008, men der var den negativ. Det var faktisk først efter at vi blev testet positive, at vi begyndte at have fokus på det,« siger han til DR Nordjylland.

Mangler retningslinjer

Det har dog primært været i sygehusvæsnet, at Kenneth Sørensen har oplevet, at sygdommen har givet problemer. I forbindelse med to operationer, som i øvrigt ikke er tilknyttet MRSA-smitten, har han oplevet, at sygehusvæsnet har været i tvivl om, hvordan man takler en person med MRSA.

»Jeg skulle opereres for først et dårligt knæ og senere for brok, men de blev udsat begge gange. Og det betyder jo, at man skal gå og døje med det lidt længere.«

»Der mangler ganske enkelt nogle mere ens retningslinjer for, hvordan man tager sig af folk, der har sådan en bakterie, så man ikke oplever det på den her måde. Det er dybt frustrerende, siger Kenneth Sørensen til DR Nordjylland.

Også ved tandlægen har han oplevet, at man ikke lige kan komme til med det samme, fordi man lige skal have styr på, hvordan man håndterer smitten.

Men i dagligdagen mærker Kenneth Sørensen ikke til, at han er ramt af sygdommen, men han gennemgår dog behandling for sygdommen.

»Jeg skal vaske mig med klorhexidinsæbe og smøre en bakteriedræbende i næsen. Det gør ikke ondt, men selvfølgelig er det da irriterende.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle