Økologer får hjælp til at skabe nye øko-varer og jobs

Økologisk Landsforening giver små øko-virksomheder og økologiske landmænd hjælp til at føre idéer til nye, økologiske varer ud i livet.

Der er hjælp at hente for mindre, økologiske fødevareproducenter, som har idéer til nye økologiske kvalitetsprodukter. Erhvervs- og Vækstministeriet har stillet 15 millioner kroner til rådighed for Økologisk Landsforenings Fødevarerådgivning i 2014-2016 til at støtte landmænd og mindre økologiske virksomheder i deres produktudvikling og adgang til butikshylderne.

»Det bobler med idéer til nye økologiske produkter rundt omkring i landet. Mange økologer eksperimenterer for eksempel med gamle nordiske kornsorter, dyreracer og bedre fødevarehåndværk. Vores erfaring er, at mindre producenter lettere opnår succes, når de får tilført lidt ekstra viden om mulighederne i markedet, forbrugernes forventninger, håndværk, emballage samt salgsstrategi,« siger Henriette Winther, fødevarerådgiver i Økologisk Landsforening.

»De nye produkter kan eksempelvis komme fra små møllerier, mosterier, gårdmejerier, charcuteri-producenter, frugt- og grøntproducenter og landmænd, som kaster sig ud i at forarbejde egne varer, til gavn for vækst og jobs på landet. Vi kan rådgive dem om, hvilke muligheder og huller der er i markedet, og hvor de kan skabe sig en forretning uden alt for voldsom konkurrence,« siger Henriette Winther.

Bodebjerg Charcuteri fik aftale med bageri

Bodebjerg Charcuteri er en af de mindre, økologiske virksomheder, der har fået støtte fra Økologisk Fødevarerådgivning til både udvikling af logo og emballage, produktudvikling og salgsarbejde. Siden udviklingsprocessen startede, har Bodebjerg Charcuteri femdoblet sin omsætning.

»Vi fik skærpet vores fokus og fik en mere skarp profil. Og så blev vi mere målrettede i forhold til, hvilke kunder, vi var interesserede i, forklarer medejer Morten Klit om resultaterne.

Ud over at sælge varerne i egen gårdbutik og via nettet, leverer Bodebjerg Charcuteri i dag økologisk kødpålæg til den eksklusive bagerikæde Emmerys, der bruger det i forskellige sandwich. En aftale, der kom i stand med hjælp fra fødevarerådgivningen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle