3F: MRSA-smittede bliver misinformeret

MRSA bliver negligeret af myndigheder og svineproducenter, mener 3F-lokalformand.

Mennesker, der bliver smittet med svinebakterien MRSA, bliver ladt i stikken.

Det skete for blandt andet Kenneth Sørensen da han i 2012 fandt ud af, at han var smittet med MRSA. Men det betød ikke, at han blev klogere på konsekvenserne.

»Der foregår en masse misinformation. Det er ikke til at holde til, og det kan godt være en følelsesmæssig rutsjetur,« siger han til DR Nordjylland.

Kenneth Sørensen fra Flauenskjold blev smittet på sit arbejde i en svinestald. Det sker i stigende grad, men de informationer, som smittede får, er langt fra gode nok, mener 3F, der organiserer en lang række af de smittede.

Lars Mark Jensen, der er gruppeformand i den grønne gruppe i 3F Aalborg er ikke tilfreds.

»Min tiltro, til den rådgivning vores medlemmer får, den kan ligge et meget lille sted. Og det er ikke rimeligt. Det er simpelthen under alt kritik, at man ikke tager det mere alvorligt.«

»Den information, der bliver givet er stærkt idylliserende. Og den er med til at fastholde svineproducenterne i en forestilling om, at det her behøver man ikke tage alvorligt.«

Og det mener han er meget problematisk, svineproducenter og myndigheder i stedet har fejet problem væk.

»Man kan efterhånden ikke have mere under det gulvtæppe.«

Hans Jørn Kolmos, overlæge ved Odense Universitetshospital, mener, at Sundheds og Fødevarestyrelsen bør informere bedre om konsekvenserne ved at blive smittet med MRSA. For mange af dem, der bliver smittet med MRSA er det et stort tabu.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle