Styrelse kontrollerer opbevaring af døde grise

Fødevarestyrelsen på vej med kampagne.

Et billede af en skraldespand med døde smågrise er guf for journalister, der vil skrive kritisk om svineerhvervet.

Nu vil Fødevarestyrelsen også gå svineproducenter efter i hjørnerne for at tjekke, om de overholder reglerne om opbevaring og bortskaffelse af døde dyr.

Det skriver Videnscentret for Svineproduktion.

Fra september og frem til november 2014 gennemfører de en kampagne, hvor de møder op ude hos svineproducenter med minimum 200 søer og/eller 1.000 slagtesvin på stald, der har opbevaringspladser, afhentningspladser og/eller køleanlæg.

Svineproducenterne kan risikere indskærpelse, påbud/forbud, administrativ bøde eller politianmeldelse, hvis reglerne er overtrådt, oplyser Fødevarestyrelsen på deres hjemmeside.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle