Venstre tilfreds med degradering af chef

»En fejl i systemet,« siger Erling Bonnesen (V) om listeria-sagen.

Venstre har tidligere udtrykt kritik mod Fødevarestyrelsen, da det kom frem, at styrelsen allerede i midten af juli kunne påvise en direkte sammenhæng mellem listeriapatienter og virksomheden Jørn A. Rullepølser. Styrelsen reagerede først i august.

»Der burde være blevet reageret længe før. Vi er tilfredse med, at det efterfølgende har fået de nødvendige personalemæssige konsekvenser,« siger Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen, med henvisning til at Fødevarestyrelsens beredsskabschef blev frataget sit ansvarsområde i sidste uge.

Det siger Erling Bonnesen, efter han i går, onsdag, var til møde med fødevareminister Dan Jørgensen, chefer fra Fødevarestyrelsen samt øvrige medlemmer af Folketingets Fødevareudvalg.

Tillid til virksomheder

Erling Bonnesen fastholder, at man i Venstre fortsat har tillid til de enkelte virksomheder og deres egenkontrol.

»Det var en konkret fejl, i den konkrete sag. Det er helt klart, at det er systemet, Fødevarestyrelsen, der har fejlet,« siger Erling Bonnesen.

Det handler, ifølge ordføreren, nu om at få bragt ro på sagen, og fortalt borgere såvel som eksportmarkederne, at fødevaresikkerheden stadig er i top i Danmark.

»En fejl skal ikke gøre, at man ikke længere har tillid til nogen virksomheder i Danmark. Vi tror på, at de kan håndtere fødevaresikkerheden korrekt,« siger Erling Bonnesen (V),

Fødevareminister Dan Jørgensen vil samtidig iværksætte en grundig undersøgelse af hele Fødevarestyrelsens kontrolsystem.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle