Årets høsthjælper: Michael er Vesterhøjs engel

Uden at få en krone for det hjælper Michael Siekierski på gården Vesterhøj på Falster. Nu giver Landbrugsavisen.dk chokolade og bøf.

»Det er næsten umuligt at takke ham rigtigt.«

Sådan skrev Peter Jakobsen, der ejer og driver gården Vesterhøj på Falster, da han i juli indstillede Michael Siekierski til Landbrugsavisen.dk’s lille sommerkonkurrence »Dagens høsthjælper«.

Michael afviser at få løn for sit arbejde.

»Vi har måttet lave nogle overraskelsesgaver til ham, for han vil ikke have noget,« beretter Peter Jakobsen.

Derfor var det oplagt for Peter Jakobsen at indstille Michael til dagens højsthjælper. Nu har netavisens webredaktion desuden udpeget Michael Siekierski til Årets Høsthjælper.

Tillidserklæring

Michael Siekerski, der er 48 år og ugift, er født på en lille ejendom, som ligger ved siden af gården. Som ung begyndte han at hjælpe til på Vesterhøj. Da den foregående ejer for 10 år siden solgte gården til Peter Jakobsen og hans kone, så fortsatte Michael Siekerski med at komme på gården.

»Det er en dejlig tillidserklæring, at han fortsat vil komme,« siger Peter Jakobsen, som kendte Michael i forvejen.

Michael kommer dagligt på Vesterhøj efter sit fuldtidsarbejde som mekaniker i Guldborgsund Kommune. Han blander blandt andet foder til grisene, rydder op, laver maskiner, saver brænde, fejer og passer pillefyret i weekenden. I høsten planlægger han ferien, så han kan hjælpe ekstra til.

Michael, der er en mand af få ord, er selv ydmyg omkring sin hjælp. Han kan godt lide arbejdet på et landbrug, blandt andet at køre traktor og mejetærsker.

Perfekt vinder

Det sociale spiller også en stor rolle.

»Man kan jo godt lide de personer, man omgås,« forklarer Michael.

Peter Jakobsen skrev i sin e-mail, at Michael ville være den perfekte vinder af konkurrencen.

»Vi ville ALDRIG have så skønt et landbrug, hvis vi ikke havde haft vores - som min kone siger - »engel«,« skrev han.

Landbrugsavisen.dk er enig. Trods rigtig mange gode indstillinger i vores lille sommerkonkurrence var det oplagt for Landbrugsavisen.dk at udpege Michael Siekerski til Årets Høsthjælper. Michael Siekerski er et godt eksempel på, at arbejdet - og det sociale omkring det - kan være lønnen i sig selv. At Michael Siekerski sprang til i en vanskelig situation og gav et ekstra nap med, det er blot endnu mere forbilledligt. Samtidig er det inspirerende at se, at Peter Jakobsen efter 10 år med Michaels selskab i dagligdagen ikke tager hjælpen for givet, men forstår at vise sin taknemmelighed.

Som tak for sin flotte indsats giver Landbrugsavisen.dk Michael Siekerski et gavekort til Jensens Bøfhus på 1.000 kr.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle