Foto: 15 timers høst uden problemer

Der bliver høstet i de sene nattetimer, da der er andre gøremål om dagen

»Når man høster om dagen for andre, må man jo høste sit eget om natten«

Det skriver Betina Madsen om sit indsendte billede på LandbrugsAvisens »Skyd høsten« konkurrence, som kører frem til den 10. september.

De høstede nemlig helt ind til kl. 4:30 den nat, som billedet er taget, hvor de havde høstet i 15 timer uden problemer.

Det er Betina Madsens mand, Erik Madsen, der kører mejetærskeren, der er en 40 år gammel 10 fods New Holland. Han havde først været på arbejde som kvæginseminør, hvorefter han høstede 3 ha byg hos en anden landmand og herefter 3,5 ha hvede på deres egen jord.

Drengene hjælper til

Parret har tre børn - Louise på 22 år, Mathias på 19 år og Nikolaj på 15 år. De to drenge plejer at hjælpe til med høsten. Mathias hjælper til med at køre bigballerne sammen i stakke mens Nikolaj kører traktoren.

»Drengene er gode til at hjælpe til når det kræves. Samle sten er de også gode til« skriver Betina Madsen om sønnerne.

Familien Madsen driver et fritidslandbrug i Middelfart, som de har haft i 20 år. I starten dyrkede de ikke selv jorden, da den var forpagtet ud. I dag har de 9 ha, hvoraf 2 er skov, som blev platet det år, hvor der blev givet tilskud til skovrejsning.

De dyrker ca. 6 ha med hvede og har omkring 1 ha udlagt til græs til deres tyre. De køber 12-15 tyre ind i januar måned og feder dem op til salg til private i for- og efteråret.

Med det indsendte billede deltager Betina Madsen i LandbrugsAvisens fotokonkurrence »Skyd høsten bedst,« hvor hovedpræmien er en høstfest til 25.000 kroner.



[[{"fid":"1244814","view_mode":"default"}]]

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle