Foto: Dyrkningsforsøg ved gods

Der bliver høstet dyrkningsforsøg ved Palsgaard Gods samt brødrug ved Danmarks fjerdestørste sø

Planteavlskonsulent i LMO, Simon Rosendahl Bjorholm, har været ude og fange et par billeder af høsten og indsendt til Landbrugsavisens »Skyd høsten« konkurrence.

Det ene billede, er af én af LMO’s engagerede forsøgsmedarbejdere, der sent om aftenen, er i gang med at høste hvede i forsøgsparceller ved Palsgaard Gods i Sønderjylland.

Forsøget foregik på en mark, der havde meget lave fosfortal. Der var lavet dyrkningsforsøg med Cheminovas mikronæringsstof Hi-Phos. Hi-Phos anvendes primært i vintersædsafgrøder til at starte væksten op i det tidlige forår, da kold jord forhindrer fosfor i at blive optaget i jorden i foråret.

Det andet billede er af landmand, Henrik Næsted Nielsen, der ved Skanderborg høstede brødrug i slutningen af juli på en mark ned til Mossø, som er Danmarks fjerde største sø. Mejetærskerens udbyttemåler svingede omkring 84-85 hkg/ha.

Med de indsendte billeder deltager Simon Rosendahl Bjorholm i LandbrugsAvisens fotokonkurrence »Skyd høsten bedst,« hvor hovedpræmien er en høstfest til 25.000 kroner.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle