Uffe Bie om Boxer-sag: Lad vore kolleger bevise godt landmandsskab

Lad konventionelle landmænd bevise, at de kan skifte dyser og forhindre fordampning af sprøjtemiddel og spredning til økologiske æbler, siger økologiformand Uffe Bie fra Landbrug & Fødevarer.

Kompensation er godt, men forbyd alligevel prosulfocarb.

Sådan er reaktionen fra to økoligske æbleavlere til Landbrugsavisen.dk, efter Landbrug & Fødevarer har besluttet af holde økologiske avlere skadesløse efter sagen, hvor virkemidlet, som bruges i sprøjtemidlet Boxer, er fordampet og landet på økologiske æbler.

Uffe Bie, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, mener omvendt, det er for tidligt at stille krav om et forbud mod prosulfocarb.

»Jeg mener, handlingsplanen først skal have tid til at vise, om den virker. Men vore konventionelle kolleger skal i den grad lægge sig i selen: De skal sørge for at få skiftet dyser, de skal sprøjte på de helt rigtige tidspunkter og så sent som muligt.«

Vis godt landmandskab

Uffe Bie advarer samtdig om, at hvis de konventionelle landmænd ikke tager problematikken dybt alvorligt, er der en overhængende fare for, at miljøministeren griber ind.

»Det handler om at vise kollegiale hensyn og udvise godt landmandskab. Så kan det ende som en win-win sag i stedet for en lortesag.«

Uffe Bie tilføjer, at han under alle omstændigheder tager afstand fra et forbud, som kun gælder i Danmark, mod prosulfocarb.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle