Britiske bønder bestjæles som aldrig før

Både lokale tyve og professionelle bander plager det engelske landbrug med tyveri af især nye traktorer, husdyr og ATV’er til en samlet værdi af 500 millioner kroner.

Det engelske landbrug står tilsyneladende med et uløseligt problem: Antallet af tyverier fra landbruget bare stiger og stiger.

Ifølge det engelske landbrugsforsikringsselskab NFU Mutuals opgørelser over erstatningerne for tyveri i 2013 steg udbetalingerne med fem procent i forhold til 2012 og rundede således ca. 500 millioner kroner.

Tallene viser, at selv om antallet af traktortyverier faktisk faldt en smule forrige år, er værdien af de stjålne traktorer steget. Det skyldes især professionelle tyvebander, der målrettet går efter nye traktorer med masser af ekstraudstyr, der forsvinder ud af England til primært Østeuropa. Også tyverierne af husdyr, især får og kvæg steg med 25 procent fra 2012 til 2013. Desuden er ATV’er fortsat meget populært tyvegods med en stigning på 14 procent.

En ny tendens i 2013 var ifølge NFU Mutual tyveri af kemikalier fra landbrug.

Såvel politiet og forsikringsselskaberne opererer med to typer af tyve: Lejlighedstyvene, der ofte er lokale, og professionelle bander.

Mens de gængse og ofte simple måder at tyverisikre sin bedrift og sit gods på oftest får lejlighedstyvene til at finde andre græsgange, er erfaringerne anderledes negative med de professionelle bander. Her kræves en konstant opmærksomhed på sikring og overvågning for at forhindre tyveri.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle