Stor-svinebonde går efter gældssanering

Esper Goul Jensen forsøger at få en aftale med kreditorer, blandt andet Finansiel Stabilitet.

Svineproducenten Esper Goul Jensen, der har en række bedrifter, forsøger lige nu at lave en aftale med sine kreditorer, skriver Ekstra Bladet.

Han gik konkurs for fire år siden, i 2010, med krav fra kreditorer på 293 millioner kroner.

Staten, som via Finansiel Stabilitet har købt Fjordbank Mors, har krav for i alt 151 millioner kroner, skriver avisen med henvisning til et forslag til gældssanering, udsendt fra skifteretten i Viborg. Svineproducenten skylder endvidere skat 1,1 millioner kroner.

Gældfri efter tre år

Esper Goul Jensen tilbyder sine kreditorer 1,5 millioner kroner til deling. Hvis retten tildeler ham en gældssanering, vil Esper Goul Jensen kunne være gældfri efter tre år.Storbonden, som ikke har ønsket at kommentere gældssaneringen over for Ekstra Bladet, har blandt andet lidt tab på investeringer i fragtskibe det konkursramte vindmølleprojekt Scan Energy.

Efter konkursen overtog forretningspartneren Christian Nors en del af Esper Goul Jensens bedrifter. Svineproducenten har på det seneste været i medierne, eftersom Fødevarestyrelsens veterinærrejsehold har fundet ulovlig kinesisk medicin på gårde, som han og samarbejdspartneren Christian Nors driver.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle