Sundhedsminister: Raske bærere af MRSA skal ikke behandles

Det giver ikke mening at behandle landmænd og svinepassere som er MRSA-positive men ikke syge. Det fastslår sundhedsminister Nick Hækkerup.

Landmænd og landbrugsmedhjælpere, som til daglig arbejder i MRSA-smittede svinebesætninger, bliver hele tiden udsat for MRSA-smitte. Derfor vil det være meningsløst at forsøge at fjerne bakterierne hos dem, der er bærere af MRSA-bakterier uden selv at være syge.

Det skriver sundhedsminister Nick Hækkerup i et svar til Enhedslistens Per Clausen.

»Det (giver, red.) som udgangspunkt ikke mening at forsøge at fjerne MRSA-bærertilstanden hos disse personer,« skriver Nick Hækkerup.

Han understreger i sit svar til Per Clausen, at svine-MRSA (MRSA 398) kun meget sjældent fører til alvorlig sygdom, og at svine-MRSA smitter sjældnere mellem mennesker end andre typer af MRSA.

Får personligt MRSA-kort

Nick Hækkerup oplyser i svaret også, at alle MRSA-positive personer får udleveret et personligt »MRSA-kort«, som de opfordres til at fremvise ved al kontakt med sundhedsvæsenet. Kortet skal sikre korrekt behandling og medvirke til, at smitte med MRSA begrænses.

Alle MRSA-smittede får desuden udleveret en pjece, hvor det blandt andet indskærpes, at man skal huske at oplyse sin læge eller tandlæge om, at man dagligt arbejder med levende svin, hvis man får en infektion eller skal opereres.

»Det samme gælder for medlemmer af personens husstand,« skriver Nick Hækkerup.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle