L&F glade for penge til forskning i finansloven

Samarbejde mellem forskere og fødevarevirksomheder kan skabe vækst, siger Videncentret for Landbrug.

På Videncentret for Landbrug er administrerende direktør Jan Mousing tilfreds med, at regeringen i finanslovsforslaget lægger op til at opretholde tidligere års niveau for midler til forskning.

Det skriver Videncentret i en pressemeddelelse.

»Vi har vi med tilfredshed noteret os, at regeringen fortsat vil leve op til sin egen målsætning om at bruge mindt en procent af BNP på forskning. Her er det vigtigt at prioritere den såkaldte strategiske forskning, der retter sig mod at løse aktuelle samfunds-udfordringer,« siger Jan Mousing, administrerende direktør i Videncentret for Landbrug, der er en del af Landbrug & Fødevarer.

Med dagens forslag til finanslov vil regeringen lægge sig på niveau med tidligere års forskningsbudget på lidt over 1 pct. af BNP, svarende til 21,4 mia. kr. i 2015 (1,09 af BNP).

Samarbejde med fødevarevirksomheder

Regeringen vil lægge vægt på virksomhedsrettet forskning og at fremme virksomheders samarbejde med forskningsinstitutioner. Jan Mousing håber i den forbindelse, at virksomheder inden for fødevareklyngen bliver tilgodeset på linje med virksomheder i andre brancher med vækstpotentiale.

»Forskning i fødevarer og andre vækstområder er en vigtig investering, hvis den danske konkurrenceevne skal styrkes og vi skal bevare arbejdspladser og velfærd. Derfor kan jeg godt på forhånd blive bekymret for, om regeringen er parat til at afsætte samme midler som tidligere år til fødevare-forskning,« siger Jan Mousing.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle