Landmand kasserer maltbyg: Mister 84.000 kr

Proteinindholdet hos Claus Nielsen er for lavt til, at byg kan bruges til malt. Det er et generelt problem, skriver Fyns Stiftstidende.

Hvert år har Claus Nielsen fra Fyn solgt sit byg som maltbyg, der bruges i ølbrygning og giver den højeste pris.

Men ikke i år.

Jorden har været så udpint, at proteinindholdet er for lavt.

»Som det ser ud nu, taber jeg 84.000 kroner på byggen, hvis jeg sammenligner med i fjor,« siger Claus Nielsen, der er tredje generation på gården Nordskov, til Fyens Stiftstidende.

Avisen sætter tirsdag fokus på problemet med, at proteinindholdet hos mange landmænd er for lavt. Det skyldes manglende kvælstof i jorden.

Claus Nielsen mener ifølge Fyns Stiftstidende, at de danske gødningsregler er skyld i, at proteinindholdet daler.

»Det er kvælstof, der danner proteinet, men vi må ikke tilsætte så meget kvælstof til jorden, som de f. eks må i Tyskland. Sådan har det været i mange år, men nu er jorden så udpint, at vi har en langtidseffekt.«

Samme melding giver flere andre landmænd fra Fyn-området.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle