Forfat landbrugssang og vind 30.000 kroner

Skriv en folkelig sang om det moderne landbrug, som kan skaffe sig en plads i en ny højskolesangbog og vind 30.000 kr.

Er du poet eller mening mand?
Og kan du skrive om dyr og land?
Så fat pennen og papiret
Og kom op i sang-gearet
For du kan vinde 30 tusind
Hvis du kan finde landbrugs-musen

Landbrugets Kulturfond har to gange udskrevet en tilsvarende digtkonkurrence, og nu er turen kommet til sangen. Forfatter og næstformand i Landbrugets Kulturfond, Finn Slumstrup, synes, at højskolesangbogen trænger til en opdatering på landbrugsviserne:

»Hvis man slår op i sangbøgerne, er det et meget fortidigt udtryk for landbruget, der gengives. Det bliver meget nostalgisk og idyllisk,« siger han, og forklarer, at man håber, at bidragene til sangkonkurrencen vil blive taget i betragtning, når der skal laves en ny højskolesangbog.

Landbruget skal tættere på folket

Hos Landbrugets Kulturfond håber man på, at nye sange om landbruget vil bringe landbruget tættere på folk.

»Man skal virkelig opleve, at dansk landbrug er lyslevende. Landbrugskulturen skal ikke bare være i fortiden, men med ind i nutiden,« fortæller Finn Slumstrup.

Alle kan byde ind, de. De eneste krav er, at tekst såvel som melodi skal være ny, og så selvfølgelig egnet til fællessang.

Landbrugets Kulturfond skal have sangen i hænde inden den 15. oktober, hvorefter en eller to sangskrivere vinder 30.000 kroner.

Bidragene vil blive bedømt af en komité bestående af efterskolelærer Karen Hanne Munk, pianist og undervisningskonsulent Jesper Moesbøl, maleren og digteren Hans Tyrrestrup samt forfatteren Finn Slumstrup.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle