Minister: Kender ikke problemer med lån i udkantsområder

Erhvervs- og vækstministeren mangler dokumentation for, at Realkreditinstitutter ikke vil låne penge ud til folk i ydreområderne.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen var tirsdag i samråd i Udvalget for Landdistrikter og Øer i Folketinget.

Det var Venstre, der havde indkaldt til samrådet om lånemulighederne i Udkantsdanmark.

Samrådet var indkaldt på baggrund af en analyse fra tænketanken Kraka, der viser, at det er sværere for virksomheder i udkantsdanmark at låne penge på trods af god økonomi hos virksomhederne.

Ministeren mener, at der mangler eksempler og dokumentation for, at det også er tilfældet, sagde han til samrådet.

»Kraka oplyser selv. at datagrundlaget i analysen er spinkelt. Derudover er det vigtigt at tage med, at det kan være sværere at stille sikkerhed for et lån i de områder, der er tale om,« sagde ministeren på samrådet.

Han fastholder dog, at så snart der er et entydig svar på, om realkreditinstitutterne ikke vil give lån på baggrund af et postnummer, så vil han tage det op med branchen.

»Jeg mangler dokumentation, som jeg kan slå dem oven i hovedet med. Man skal være varsom med at konkludere, at virksomhederne i yderområderne har sværere ved at få kredit på grund af beliggenheden,« sagde Henrik Sass Larsen.

Ministeren vil indkalde realkreditinstitutterne til møde, om de reelt giver lånemuligheder til enkeltpersoner og virksomheder i yderområderne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle