Kun i avisen: Mere kvælstof gav 42 pct. mere protein

Tre historier som du kun kan læse i LandbrugsAvisens fredagsudgave. Læs dem allerede nu på e-paper eller iPad.

De nye landsforsøg, »Ny udbyttefremgang«, hvor man gødsker med stigende mængder N, har givet op til 16 pct. højere udbytte og 42 pct. mere protein. 

Jersey slår de store racer på det økonomiske resultat

Der er markant højere dækningsbidrag pr. jerseyko, viser analyser i Produktionsøkonomi Kvæg 2014. F.eks.i indtjening på bedriftsniveau, hvor konventionelle Jersey-besætninger som gennemsnit har et driftsresultat på 588.000 kr. i gennemsnit mod 430.000 kr. på besætninger med stor race. 

12-mænd: Særbyrder overstiger EU-støtte

»Jeg er træt af at høre, at politikerne kan kræve det ene og det andet af landbruget, fordi vi får EU-støtte. Danske særbyrder overstiger allerede hektarstøtten fra EU.«

Det siger Frederik Lüttichau, formand for Tolvmandssektionen. De grønne krav i EU-reformen og jordskatter er med til at udhule den støtte, der gives fra EU.


Disse og mange flere artikler kan du læse allerede nu enten på din pc som  - eller på din iPad eller iPhone, hvor du kan downloade .

Hvis du allerede abonnener på papirudgaven af LandbrugsAvisen, så skal du på PC blot registrere dig med dit navn og abonnementsnummer for at læse e-avisen gratis.
På app'en skal du kun bruge dit abonnementsnummer.

Er du er medlem af en familielandbrugs- eller landboforening, er abonnementet som regel inkluderet i dit kontingent til foreningen.

Du finder dit abonnementsnummer enten:
- på forsiden af LandbrugsAvisen (kun for abonnenter, der får avisen med PostDanmark)
- på den seneste opkrævning eller
- på din PBS-kvittering.

Har du ikke abonnement på den trykte avis, kan du abonnere selvstændigt på e-avisen.

Du kan købe abonnement på e-avisen for et halvt år eller et år, ved at henvende dig til LandbrugsMediernes kundeservice på tlf. 33 39 47 90 eller på e-mail:
.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle