Åbent Landbrug bliver uden svin

Åbent Landbrug på gårde landet over 21. september bliver uden svinebesætninger.

Der bliver ikke adgang for publikum i stalde med svin, når landbrugsbedrifter landet over slår dørene op 21. september til »Åbent Landbrug«.

»Beslutningen ligger i forlængelse af, at vi følger sundhedsmyndighedernes anbefaling om, at der ind til videre ikke skal komme skoleklasser på besøg i svinebedrifter. Det betyder, at der heller ikke bliver åbne svinebedrifter til Åbent Landbrug,« fortæller mediechef Ole Hampenberg, Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarers beslutning om at standse for publikums adgang til svinestalde er midlertidig. Den vil gælde, ind til myndighederne kommer med en vejledning om, hvordan man skal forholde sig til besætninger, der har MRSA-bakterien, som kan smitte mennesker.

Der er 53 landbrug tilmeldt Åbent Landbrug arrangementet i år. Blandt dem er der idag ikke nogen med svin.

Høstmarkeder også uden svin

På de økologiske høstmarkeder, der finder sted i weekenden på bedrifter landet over, bliver der også spærret for publikums adgang til grisene.

»Det anbefaler Fødevarestyrelsen. Derfor må staldene ikke være åbne. Hvor der er frilandsgrise skal der være skilte og lukket af, så mennesker ikke kommer i kontakt med svinene,« forklarer pressemedarbejder i Økologisk Landsforening Joachim Kjeldsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle