Blot 21 slagterimedarbejdere konstateret smittet med MRSA

Det er kun medarbejdere, der håndterer levende svin, som har ekstra risiko, melder Statens Seruminstitut.

Antallet af smittede med den såkaldte svinebakteri MRSA-CC398 er eksploderet inden for de seneste år. Alene i år er 584 danskere blevet smittet.

Selvom bakterien typisk smitter ved kontakt med levende svin, har meget få slagteriarbejdere fået konstaret MRSA-virussen.

Det skriver Fødevareforbundet NNF i deres nyhedsbrev.

Tal fra Statens Serum Institut viser, at kun 21 slagteriarbejdere har fået konstateret MRSA-CC398 siden 2010.

Ifølge Robert Skov, overlæge og områdechef fra Statens Serum Institut, er det stort set kun de slagteriarbejdere, der arbejder med levende svin, der er i ekstra risiko for at blive smittet.

»Udenlandske opgørelser har vist, at det faktisk kun er personer der arbejder i den sorte ende der bliver testet positive for MRSA-virus,« siger Robert Skov.

På Danish Crowns slagteri i Sæby har der været en vis bekymring for svinebakterien hos de ansatte, der arbejder med levende svin. Derfor har man afholdt et informationsmøde om smittefaren og hvordan man håndterer den.

»Vi har fået en god orientering om risikoen for MRSA. En del kolleger har været bekymrede for sig selv og ikke mindst familien. Vi kan ikke gøre meget for at nedbringe smittefaren, da vi i forvejen har et højt hygiejneniveau,« siger Karsten Thomsen, tillidsrepræsentant på Danish Crown i Sæby.

Selvom kun fem slagteriarbejdere har fået konstateret svine-MRSA i år, er der formentlig flere, som går rundt med bakterien i kroppen uden at ane det. Er man sund og rask, vil de færreste opdage, at de er ramt af bakterien.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle