Danespo tjener lidt flere penge

Kartoffel-koncernen, der er ejet af DLG, fik i et bedre nettoresultat end sidste år – til trods for at omsætningen faldt.

Danespo-koncernen fik i regnskabsåret 2013/2014 et bedre nettoresultat end sidste år. Resultatet blev på 6,4 mio. kr., hvilket betegnes som tilfresstillende.

Det fremgik det af generalforsamlingen for Danespo A/S og Danespo Food A/S, der blev afholdt i går.

»Omsætningen faldt med syv procent, men nettoresultatet er marginalt bedre end sidste år, så det er tilfredsstillende, selvom det ikke helt matcher det budgetterede,« siger adm. direktør Steen Bitsch, Danespo.

»Høje priser i starten af sæsonen satte tilsvarende høje forventninger til slutafregningen, men desværre måtte vi notere os et slutafregningsniveau kun lidt over sidste års niveau.«

Balancen blev på trods af en vækst på 13 mio. kr. i likvide beholdninger slanket fra 250 mio. kr. til 230 mio. kr. i indeværende år, hvilket betyder, at soliditeten for koncernen er steget fra 32 til 38 procent.

Koncernen fik på grund af svigtende udbytter i Danmark – sammenholdt med gode udbytter i det øvrige EU – en faldende omsætning på læggekartofler, som omsætningen af spisekartofler kun i mindre grad kunne kompensere for. Også den russiske import-embargo bremsede efterspørgslen op.

Koncernens selskaber og afdelinger i Tyskland, Frankrig og Holland meldes i god gænge.

I det nye regnskabsår vil Danespo fokusere på fusionen af VK Kartofler A/S og Lammefjordens Kartoffelcentral A/S under Danespo Food, at optimere koncernselskaberne og se på andre muligheder for konsolidering.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle